Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 10 feb 2015

Recept: De makkelijkste en lekkerste no-bake chocoladetaart

Vier je, net als Famme, binnenkort een feestje, dan is deze taart ideaal! Je kunt hem tot twee dagen van tevoren maken, dus geen reden om te stressen. Echt iedereen vindt ‘m lekker (Fammes Florine heeft hem getest) en als je het recept volgt kan er niets mis gaan. Daarbij hoeft hij niet in de oven en kun je hem prima buiten bewaren (wel even goed afdekken) zodat je je koelkast kunt gebruiken voor alle drankjes.

Gebruik voor deze taart een taartvorm met losse bodem met een doorsnee van 20 centimeter. Heb je die niet? Gebruik dan een springvorm met dezelfde doorsnee.

Ingrediënten no-bake chocoladetaart

200 gram digestives koekjes
90 + 60 gram roomboter in blokjes
150 gram slagroom
210 gram pure chocolade in stukjes + extra ter garnering
30 gram volle melk
60 gram kristalsuiker
Ter garnering: 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker

Het recept

Begin met de bodem: smelt 90 gram van de boter op laag vuur en hak met een keukenmachine de koekjes fijn. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het mengsel. Druk aan met een lepel of maatcupje en maak ook een randje van de koekkruimels. Zet minstens een half uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden.

Maak nu de ganache: doe de suiker met de room en melk in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en meng er de stukjes chocolade door zodat ze smelten. Zodra het een egaal mengsel is voeg je de resterende blokjes boter toe. Roer totdat deze gesmolten zijn en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Vul de taartbodem met de ganache en laat minstens drie uur afgedekt opstijven in de koelkast. Serveer met luchtig geklopte slagroom en schaafsels pure chocolade.

Vind jij het niet erg om een paar uur in de keuken te staan? Maak dan deze goddelijke chocolade feesttaart van Jamie Oliver >

© Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food) Photographer: David Loftus

Reageer op artikel:
Recept: De makkelijkste en lekkerste no-bake chocoladetaart
Sluiten