Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 13 dec 2015

Recept: Easy Peasy Mac & Tuna

Nog heel even en het is alweer kerst! En dat zullen we weten ook: overal waar je (online) kijkt, duikt de ene na de andere mooie, heerlijke, culinaire inspiratiebron op. Daar gaan we natuurlijk heel dankbaar gebruik van maken, maar nu nog even niet. De komende week doen we nog lekker even heel gewoon en simpel. Met het Mac & Tuna recept uit ons eerste kookboek Easy Peasy.

De classic ‘mac & cheese’ gaat er eigenlijk bij elk kind wel in en is stiekem vaak ook bij mama en papa favoriet. Alleen al omdat je het eigenlijk niet kunt verpesten. Het is alleen niet echt een heel voedzaam gerecht. Uitdaging voor ons om met een betere variant op de proppen te komen. De standaard witte ellenboogjes worden ingeruild voor volkomen en aan enkel kaas worden tonijn, doperwtjes en cherrytomaatjes toegevoegd.

Nodig:

– 50 gram ongekookte volkoren macaroni
– Stuk of 8 gehalveerde cherrytomaatjes
– 250 à 300 gram doperwten, eventueel uit de diepvries
– Handje verse basilicum
– 1 à 2 eetlepels olijfolie
– Baby-mozzarellabolletjes
– 4 à 5 eetlepels tomatenpassaat
– Tonijn* op water uit blik

Bereiden:

1. Stoom of kook de doperwten samen met de cherrytomaatjes
even gaar.
2. Zet een ruime pan water op het vuur en breng daarin de macaroni aan de kook. Giet af, roer 1 eetlepel olijfolie door de macaroni en zet nog even weg met het deksel op de pan.
3. Doe de andere eetlepel olie in een pan om de tomatensaus en de tonijn* te verwarmen.
4. Roer de doperwten en cherrytomaatjes door de macaroni. Schep daar de rode tonijnsaus op en garneer met wat mozzarellabolletjes.

* Tonijn is typisch zo’n ingrediënt wat wij niet al te vaak gebruiken in onze recepten. Zeker niet uit blik. Maar af en toe maken we een uitzondering en hoewel je het natuurlijk ook kunt vervangen door een andere vissoort of kip maakt het de mac & tuna natuurlijk wel wat minder mac & tuna.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Easy Peasy.

Lees ook: Recept: Pasta met geroosterde bloemkool, peterselie & Parmezaan >

Reageer op artikel:
Recept: Easy Peasy Mac & Tuna
Sluiten