Fris én fruitig: Recept voor zomerse eclairs met aardbeienvulling

Heb je zin in een zoete, maar toch frisse versnapering? Deze typisch Franse gebakjes – eclairs – krijgen een zomerse twist dankzij dit recept met aardbeienroom vulling!

Het recept

Voor 16 eclairs neem je: 

  • 100 milliliter melk
  • 100 milliliter water
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 2 mespunten zout
  • 4 eieren

Voor de vulling: 

  • 500 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 500 gram aardbeien
  • 2 zakjes klopfix

Keukengerei: 

  • spuitzak + kartelmond
  • bakplaat + bakpapier
  • potlood + lineaal
  • pan + roerlepel
  • klopper/mixer
  • staafmixer/blender

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Om gelijke eclairs te maken, teken je lijnen van 10 centimeter op het bakpapier. Hier kun je later het beslag overheen spuiten. Bekleed de bakplaat vervolgens alvast met het betekende vel bakpapier.

Stap 2 

Breng de melk, water, boter en zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en mix de bloem door het beslag, tot het klontert. Zet de pan terug op het vuur en laat het goedje 2 minuten doorkoken, terwijl je goed blijft roeren.

Stap 3

Haal de pan nogmaals van het vuur en roer 3 minuten door. Meng de eieren één voor één door het goedje, tot er een glad beslag ontstaat. Roer alles nog 1 minuut stevig door en vul de spuitzak dan met het beslag.

Stap 4 

Spuit gelijke strepen beslag op het bakpapier en bak de eclairs in 20 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen. Ondertussen klop je de slagroom samen met de suiker en klopfix stijf.

Stap 5 

Pureer de aardbeien – houd er 16 over om de gebakjes te garneren – met de staafmixer tot een dikke saus. Meng deze door de slagroom. Maak de spuitzak schoon en vul deze met het aardbeienmengsel. Leg de spuitzak minimaal een uur in de koelkast.

Stap 6 

Zijn de eclairs goed afgekoeld én is de aardbeienroom juist koel? Snijd de bovenkant van de eclairs los, spuit de aardbeienroom op de bodems leg de bovenkantjes er weer bovenop en garneer de eclairs met aardbeienroom en aardbeien.

Bon appetite! 

Heerlijk zijn ze deze aardbeien eclairs. Het zijn eigenlijk langwerpige soezen. Dat kan natuurlijk niet verkeerd zijn. Je vult ze met aardbeien en aardbeienroom. Het maken van soezen wordt altijd wel een beetje door iedereen gezien als een spannende klus. Wanneer het bij jou vaker misgaat volg dan exact de stappen op. Wanneer je het leuk vindt kun je de eclairs mooi versieren met nootjes, extra fruit of mooie eetbare bloemetjes.⠀ ⠀ Wist je dat je soezen en daarmee ook de eclairs prima kunt invriezen? De vulling maak je namelijk in een handomdraai en zo heb je altijd iets lekkers in de vriezer voor wanneer je onverwacht bezoek hebt of het een klein beetje was vergeten.⠀ ⠀ Iets voor bij de koffie vandaag?⠀ ⠀ Link in bio @uitpaulineskeuken⠀ ⠀ #eclairs #bijdekoffie #uitpaulineskeuken

799 Likes, 18 Comments – Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) on Instagram: “Heerlijk zijn ze deze aardbeien eclairs. Het zijn eigenlijk langwerpige soezen. Dat kan natuurlijk…”

Meer zomerse zoetheden:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Fris én fruitig: Recept voor zomerse eclairs met aardbeienvulling
Sluiten