Gezond recept voor vanavond: Falafelbowl met aubergine en hummus
“Wat gaan we vanavond eten?”, is misschien wel de meestvoorkomende en lastigste vraag ooit. Tja, het is geen makkelijke opgave om dagelijks een gezond, voedzaam én lekker nieuw gerecht te bedenken. Daarom helpen we je graag een handje met dit healthy, vegetarische (een dagje geen vlees kan geen kwaad) én verrukkelijke recept. Oh ja; je tovert dit gerecht ook nog ‘s binnen een half uurtje op tafel. Dat wordt smullen geblazen!
Het recept
Voor 4 personen neem je:
- 800 gram kikkererwten
- olijfolie
- peper en zout
- 2 spelt pitabroodjes
- 2 aubergines
- 20 stuks falafel
- 100 gram spinazie
- 8 eetlepels hummus
Keukenbenodigdheden:
- een oven
- een bakplaat
- bakpapier
- een grillpan
- een koekenpan
- 4 grote kommen
En zo ga je te werk:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de kikkererwten over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie, peper en zout. Rooster ze vervolgens 20 minuten in de oven en knip de pitabroodjes in de tussentijd door midden. Knip iedere helft vervolgens in driehoekjes en besprenkel de pita’s ook met olijfolie, peper en zout. Wanneer de kikkererwten 10 minuten in de oven zitten, mogen de broodjes er de laatste 10 minuten bij.
Stap 2
Snijd ondertussen de aubergine in plakken en voorzie ze van een scheutje olijfolie, peper en zout. Bak ze in een grillpan – ongeveer 5 minuten – aan beide kanten gaar. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin. Neem 4 kommen en vul ze met de spinazie, gegrilde aubergine, falafel, kikkererwten, pitachips en hummus. Dat wordt optimaal genieten!
Dit bericht bekijken op Instagram