Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 31 mrt 2019

Recept voor een heerlijke, lenteachtige frambozenkwark slof

De zomertijd is officieel ingegaan en dat vieren we maar al te graag! En hoe vier je een bijzondere gelegenheid? Juist ja, met gebak! Je kunt natuurlijk een taartje bij de supermarkt bemachtigen, maar het is veel leuker – en lekkerder – om zelf aan de slag te gaan. Gezien zondag de ideale dag is om de keukenprinses uit te hangen komt dat helemaal voor de bakker.

Met dit recept voor een lenteachtige – en verrukkelijke – frambozenkwark slof kan jouw zondag vast en zeker niet meer stuk! Het recept lijkt in een eerste oogopslag misschien een tikkie aan de moeilijke kant, maar min de baktijd kost het je nog geen uurtje om de slof in elkaar te flansen. Geniet ervan!

Het recept

Neem een slof voor 6 personen neem je: 

  • 90 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • rasp van een kwart citroen
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram amandelspijs
  • boter om de vorm in te vetten

Voor de vulling neem je: 

  • 4 blaadjes gelatine
  • 225 gram kwark
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram frambozen

De slof top je af met: 

  • 125 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • een handje frambozen

Dit zet je klaar op je werktafel: 

  • een beslagkom
  • een mixer/garde
  • een deegroller
  • huishoudfolie
  • bakplaat
  • bakpapier
  • sloffenring (24×9 centimeter)
  • schaaltjes
  • steelpannetje
  • een spuitzak
  • een groot bord

Stap 1 

Meng de helft van het ei, de boter, suiker, zout, citroenrasp tot een romig geheel. Voeg het bloem en de bakpoeder hieraan toe en kneed het mengsel tot deeg. Rol het deeg uit tot een plak, verpak het met folie en leg het deeg een uur in de koelkast. Voorzie de bakplaat alvast van een laag bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de sloffenring ook in met boter.

Stap 2 

Leg de deegplak op de met bakpapier bedekte bakplaat en steek de bodem uit met de sloffenring. Kneed de amandelspijs vervolgens samen met het halve ei, zodat de spijs dunner wordt en verdeel het mengsel over de bodem van de slof. Bak de slof in 30 minuten goudbruin en laat de slof goed afkoelen.

Stap 3 

Leg de blaadjes gelatine een kwartier in een schaaltje met koud water. In de tussentijd kun je de frambozen pureren en zeven, tot de pitjes eruit zijn. Ook kun je de slagroom stijfkloppen. Doe de frambozenpuree in een steelpannetje, knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze toe aan de puree. Verhit het mengsel op laag uur tot de blaadjes zijn opgelost. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.

Stap 4 

Meng het frambozenmengsel samen met de kwark in een kom. Spatel de opgeklopte slagroom door het mengsel, tot het mengsel egaal van kleur is. Verleg de afgekoelde slof van de bakplaat op een bord of schaal. Verdeel de kwark in de slof, strijk het tot een glad geheel en laat de slof minstens 3 uur in de koelkast staan.

Stap 5 

Klop de slagroom met suiker, doe dit in een spuitzak en spuit de slagroom met een zigzaggende beweging over de lengte van de taart. Garneer de frambozen en smullen maar! Je kunt de taart eventueel – afgedekt – 4 uur in de koelkast bewaren. Maar de kans is groot dat ‘ie binnen no time op is!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Kieft (@laurasbakery) op

Ontdek meer heerlijke baksels:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Recept voor een heerlijke, lenteachtige frambozenkwark slof
Sluiten