Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 29 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Snel en makkelijk recept voor frittata met chorizo en gerookte paprika

Met deze tropische buien hebben we geen zin om urenlang in de keuken te staan. En het liefst nuttigen we een lichte, frisse maaltijd die toch goed vult. Dit recept voor frittata is geschikt voor zomerse dagen én gaat goed samen met een lekkere salade en/of brood.

Ook lekker om van te smullen tijdens hete dagen: recept voor sappige biefstuk taco’s

Het recept

Voor 1 frittata neem je: 

  • 6 eieren
  • 125 gram chorizo
  • 295 gram geroosterde paprika’s
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 uien naar wens
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • 300 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snuf peper en zout

Dit zet je klaar aan keukengerei: 

  • snijplank + mes
  • oven bestendige koekenpan
  • kom + klopper

Zo ga je te werk: 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de uien fijn en hak de helft van de kruiden grof. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak alle gesneden ingrediënten 3 minuten op laag vuur.  Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Snijd de chorizo en de geroosterde paprika in stukjes en bak deze 2 minuten mee. Voeg ook de paprikapoeder toe aan het mengsel.

Stap 2 

Klop de eieren los in een kom en breng ze op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de pan en schep alles goed door elkaar. Laat de eieren goed stollen en zet de pan dan ongeveer 4 minuten in de oven, zodat de hele frittata goed gaar kan worden. Hak de rest van de kruiden fijn, zodat je de frittata mooi kunt garneren.

Eet smakelijk! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op 19 Jun 2019 om 11:00 (PDT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme