Recept: Gepofte aardappelen met tonijn en kaas
De meest lastige vraag van de dag luidt keer op keer: “Wat eten we vanavond?” Met zoveel lekkere gerechten is het af en toe knap lastig om een keuze te maken. Menig Nederlander is al snel geneigd om een lekker prakkie in elkaar te flansen. Maar in plaats van je aardappelen koken, kun je ze natuurlijk ook bakken of poffen. Dit recept voor gepofte aardappelen met tonijn en kaas zal je in ieder geval niet teleurstellen. Wij weten wel wat we gaan eten vanavond!
Het recept
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 middelgrote, kruimige aardappelen
- grof zeezout
- een blik tonijn in water (320 gram)
- 1 bakje bieslook
- 4 eetlepels crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- olijfolie
- een snuf zout en peper
Aan keukengerei neem je:
- aluminiumfolie
- oven
- bakplaat
Zo bereid je de gepofte aardappelen:
Verwarm de oven voor op 220 graden en was de aardappelen goed schoon. Voorzie ze van een flinke laag olijfolie en grof zeezout en omwikkel ze met aluminiumfolie (zorg dat je de aardappel straks nog wel makkelijk kan vullen). Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven. In de tussentijd kun je de vulling maken door de bieslook in kleine stukjes te snijden. Laat de tonijn uitlekken en breng deze op smaak met de crème fraîche, 1 eetlepel kaas, de helft van de bieslook en een snuf peper en zout. Haal de aardappelen uit de oven, vouw de folie open en snijd de aardappelen overdwars in (niet helemaal doormidden!). Vouw ze een beetje open en schep de tonijnvulling erin. Verdeel de geraspte kaas over de gepofte aardappelen en schuif ze nog 10 minuutjes in de oven. Serveer de aardappelen met crème fraîche en de overige bieslook: eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Probeer nog meer verrukkelijke recepten uit:
- Recept: verse pompoensoep met een vleugje gember
- Dit hemelse recept voor vegetarische lasagne moet je uitproberen!
- Shakshuka; het ideale recept voor ontbijt, lunch én diner