Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 3 jul 2019

Recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en kaas

Opzoek naar een simpel en makkelijk recept voor de lunch of diner? Dit recept voor gevulde courgettes is smaakvol én makkelijk in elkaar te flansen. Oftewel fan-tas-tisch! Enjoy! 

Ook lekker: Recept voor vegetarische burger met bietjes en geitenkaas

Het recept

Voor 4 personen neem je: 

  • 2 courgettes
  • 2 sjalotjes
  • 300 gram (vega) gehakt
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 60 gram geraspte kaas
  • snuf peper en zout
  • scheutje olie

Keukengerei: 

  • bakplaat
  • bakpapier
  • snijplank + mes
  • koekenpan

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Voorzie de bakplaat van een laagje bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Was en halveer de courgettes en verwijder de zaadlijsten.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in de koekenpan, snipper de sjalotjes en bak deze glazig. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan de koekenpan en bak de gegakt rul.

Stap 3

Snijd de paprika in stukjes en voeg deze als laatste toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de courgettes met de vulling en bestrooi ze met kaas. Bak ze ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk! 

Weet je dat ik nog nooit een gevulde courgette had gemaakt of gegeten? Tot de vorige bakdag dan, want toen stond deze variant met gehakt op de planning. Heerlijk was hij, een maaltijd die hier zeker vaker gemaakt gaat worden. Het recept staat nu online, link via @laurasbakery⁣ ⁣ #gevuldecourgette #courgette

855 Likes, 26 Comments – Laura Kieft (@laurasbakery) on Instagram: “Weet je dat ik nog nooit een gevulde courgette had gemaakt of gegeten? Tot de vorige bakdag dan,…”

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Recept voor gevulde courgette met gehakt, paprika en kaas
Sluiten