Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 21 maart 2015

Recept: Gezonde chocolademelk

Klinkt niet per se gezond: warme chocolademelk. Maar die van ons is dat wel! Met deze ingrediënten transformeer je een suikerdrankje tot een verwarmende health booster die je lichaam goed doet.

Op die (hopelijk) laatste koude dagen voor de lente is het een perfect drankje om mee op te warmen: chocolademelk. De traditionele variant, afgetopt met een flinke klodder slagroom, is nou niet bepaald gezond te noemen. Wij hebben er eentje verzonnen die dat wel is. Je doet er je kinderen ook echt een plezier mee.

Gebruik voor dit drankje het liefst rauw cacaopoeder. Vind je dit te duur of kun je het niet vinden? Dan is een pak gewone cacao altijd nog een stuk beter dan kant-en-klare chocolademelk. Wij deden behalve cacao ook een beetje kurkuma in deze versie. Kurkuma is reuze goed voor je. Hier vind je het recept voor het ultieme detoxdrankje met deze superspecerij.

Zo maak je het:

Meng 1 flinke eetlepel cacaopoeder met ½ eetlepel kokosbloesemsuiker of honing en ½ theelepel kurkuma. Verwarm vervolgens 250 milliliter plantaardige melk (bijvoorbeeld ongezoete amandel- of rijstmelk) in een pannetje op het vuur. Giet de melk over de cacao, roer even goed en serveer. Voilà, gezonde chocolademelk!

Ook een stuk gezonder dan het origineel: deze chocolademousse!

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Reageer op artikel:
Recept: Gezonde chocolademelk
Sluiten