Week Zonder Vlees: Recept voor gezonde stamppot met zoete aardappel
Deze week staat volledig in het teken van vegetarisch eten. Doe jij ook mee aan De Week Zonder Vlees? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken. Famme to the rescue; wij voorzien je gedurende de challenge – 7 dagen – van verrukkelijke vegetarische gerechten. En vandaag staat er een heel bijzonder recept op het menu.
Als ik stamppot zeg denk je waarschijnlijk meteen aan spekjes en rookworst. Hoewel deze vleesproducten tegenwoordig ook op plantaardige basis worden bereid, heb je soms helemaal geen vlees(vervanger) nodig. Schuif de boerenkool, andijvie en peen en uien eventjes aan de kant. Vandaag gaan we aan de slag met zoete aardappelen! Gezond, low in calories, hartstikke lekker én ook nog ‘s simpel te bereiden. You’re welcome!
Het recept
Voor vier personen neem je:
- 8 grote zoete aardappels
- 200 gram doperwtjes
- 4 bosuitjes
- 2 handen walnoten
- 2 handen veldsla
- 200 gram feta
- een snufje zout
Dit zet je klaar aan keukengerei:
- een snijplank + mes
- een grote pan
- een stamper (of iets anders om mee te prakken)
Zo bereid je de stamppot:
Stap 1
Breng een grote pan met water aan de kook. In de tussentijd kun je de zoete aardappelen schillen en in kleine stukjes snijden. Kookt het water? Voorzie het dan van een snufje zout en voeg de zoete aardappelstukjes toe aan de pan. Over een kwartiertje zijn ze gaar!
Stap 2
Wanneer de aardappelen op het vuur staan kun je de doperwten goed afspoelen, de bosuien in ringen snijden en de walnoten fijn hakken. Zijn de zoete aardappelen gaar? Giet ze dan af, maar bewaar een laagje kookvocht!
Stap 3
Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot zoete aardappelpuree. Voeg de doperwten, bosui, walnoten en veldsla toe aan de puree en roer alle essentials tot stampot. Breng de zoete aardappel stampot op smaak met de feta, peper en zout. Eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Deze vegetarische gerechten zijn ook om te smullen:
- Recept om te smullen: Vegetarische ravioli uit de oven
- Dit hemelse recept voor vegetarische lasagne moet je uitproberen!
- Gezond recept voor vanavond: Falafelbowl met aubergine en hummus