Hét recept voor een tiramisu waar je je niet schuldig over hoeft te voelen
Ook zo gek op de Italiaanse keuken? Dan is het je vast niet ontgaan dat pasta’s, pizza’s en andere lekkernijen uit Italië enorme caloriebommetjes zijn. Maar goed, het is natuurlijk ook ongelofelijk moeilijk om deze gerechten links te laten liggen.
Neem nu tiramisu (lees: vette kaas, liters slagroom, kilo’s suiker en alcohol), misschien wel hét bekendste – en lekkerste – dessert uit de staart van de laars. Hier kun je toch geen nee tegen zeggen? Met die gezonde recept hoeft dat gelukkig ook niet meer!
Gezonde tiramisu
Voor de bodem neem je:
- 100 gram havermout
- 10 gram bakpoeder
- 3 eiwitten
- 2 kopjes koffie
- 20 gram custard
- 20 gram eiwitpoeder (vanille)
Voor de middelste laag heb je nodig:
- 400 gram kwark
- 4 eetlepels water
- 4 gelatine blaadjes
- 20 gram eiwitpoeder vanille
En de bovenste laag maak je met:
- 100 gram pure chocolade
- 2 eetlepels kokoslie
- 1 eetlepel water
- een vleugje cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Vervolgens maak je de eerste bodem van de tiramisu door alle ingrediënten te mengen in de keukenmachine. Druk de kruimige mix plat in het in het bakblik en bak de bodem ongeveer 20 minuutjes. Week de gelatine in lauw water tot een zacht bestand. Schep de kwark in een kom en roer de eiwitpoeder erdoorheen. Verwarm de eetlepels water in een steelpannetje en roer de gelatine hier doorheen, zodat het oplost. Roer de kwark vervolgens goed door het mengsel. Verdeel de kwark op de afgekoelde bodem en plaats deze ruim 2 uur in de koelkast, zodat de tiramisu op kan stijven. Smelt ondertussen de chocolade samen met de kokosolie en het water. Giet de gesmolten chocolade over de tiramisu en bestrooi de creatie met cacao poeder. Laat de tiramisu vervolgens nogmaals 2 uur opstijven. Eet smakelijk!