Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 8 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Recept voor vegan havermout taart met witte chocolade

Of je nu een feestje op de planning hebt staan of simpelweg zin hebt in een lekker stuk taart; dit recept voor vegan havermout taart met witte chocolade wil je uitproberen. Wel op eigen risico, want de taart is aardig verslavend.

Het recept

Je neemt: 

  • 150 gram havermout
  • 90 gram amandelmeel
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 7 eetlepels maple syrup/agave/honing
  • 3 eetlepels water
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 250 gram witte vegan chocolade
  • 1 theelepel agar agar
  • vers rood fruit

Zet dit klaar aan keukengerei: 

  • springvorm 28cm
  • keukenmachine
  • rooster
  • steelpannetje
  • taartschaal/bord
  • boterhamzakje + schaar

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met een beetje kokosolie. Mix de havermout, amandelmeel, geraspte kokos, kokosolie en 4 eetlepels maple syrup in de keukenmachine. Voeg de eetlepels water als laatste toe en verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm. Vorm een dikke rand van ongeveer 2 centimeter en bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Stap 2 

Laat de taartbodem afkoelen op een rooster en ga in de slag met de vulling. Breek 200 gram chocolade in stukjes, verhit de kokosmelk in een pannetje en laat de chocolade hierin smelten. Voeg de 3 eetlepels maple syrup en agar agar toe aan het goedje en laat het mengsel al roerend goed doorkoken. Haal de inmiddels afgekoelde taartbodem uit de springvorm, leg de taart op een taartschaal of bord en schenk de warme vulling erin.

Stap 3 

Laat de taart nogmaals goed afkoelen. Neem de overgebleven witte chocolade en smelt deze. Vul een boterhamzakje met de gesmolten chocolade en knip het puntje eraf. Op deze manier kun je de taart decoreren met witte strepen of andere versieringen. Zet de taart vervolgens in de koelkast om ‘m op te laten stijven. Na minimaal een uur kun je de taart garneren met vers fruit en serveren.

Enjoy! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Betina Drost – BETTY’S KITCHEN (@bettyskitchennl) op 10 Mei 2019 om 10:43 (PDT)

Ook lekker: Probeer dit super makkelijke recept voor bokkenpootjestaart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme