Recept: Healthy bananenbrood in 5 minuten

Culinair

Zelf bananenbrood maken is echt een koud kunstje. Met maar een paar ingrediënten maak je het en je kunt het perfect invriezen. Ideaal als je haast hebt en je even snel een tussendoortje to go wilt. Plakje uit de vriezer, in een stukje folie, in je tas en gaan. #tupperdare!

Het maken van dit bananenbrood duurt – inclusief oventijd – ongeveer een uurtje en is helemaal fool-proof.

Ingrediënten

4 bananen (liefst overrijp)
200 gram amandelmeel (te koop bij de biologische winkel)
3 eieren
1 theelepel baking soda (te koop bij de toko of drogist, ook bekend onder de naam zuiveringszout)
2 eetlepels kokosbloesemsuiker of honing
1 flinke hand ongezouten, ongebrande noten naar keuze, gehakt
snuf zout
bakpapier en bakvorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en pureer met een staafmixer (of doe alles in de keukenmachine). Giet het mengsel in een cakevorm die je hebt bekleed met bakpapier.
Bak ongeveer 50-55 minuten en enjoy! Als je het wilt invriezen, is het handig om het eerst af te laten koelen en in plakken te snijden.

Oké, iets minder gezond, maar wel héérlijk: deze chocoladecake zonder bloem!

Bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Meer leuke content? Like ons op Facebook