Recept: herfstige hazelnotentaart

Culinair

Fammes zusje Culy maakte weer een heerlijk herfstig recept: hazelnotentaart. Zoet, maar oh zo lekker om dit weekend te maken!

Ingrediënten:

135 gram ongezouten roomboter
375 gram lichte (gele) basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder)
3,5 eetlepel custardpoeder
2 zakjes vanillesuiker (of verse vanille)
250 gram hazelnoten (naturel, mag met bruine vlies) + 50 gram voor garnering
3 eieren
Zout
1 eetlepel melk
Bakpapier
Grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor 150 graden (indien je een oven hebt met een stand voor ‘extra onderwarmte’, zet deze aan).

Maal de 250 gram hazelnoten in een hakmolen of keukenmachine; tussen grof en fijn gehakt in.

Smelt de boter in een pannetje op heel laag vuur. Roer de suiker er goed doorheen en haal van het vuur.

Meng in een grote kom het bakmeel, custardpoeder en vanille (of vanillesuiker). Giet het warme boter/suiker-mengsel erbij en roer goed door met een spatel of pollepel.

Voeg de gemalen hazelnoten toe, roer goed door. Roer tot slot de eieren, zout en melk erdoorheen tot het een mooi dik (maar lopend) beslag vormt.

Bekleed een grote glazen ovenschaal of grote springvorm (Ø 24 of 26 cm) met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met de 50 gram extra hazelnoten; druk deze voorzichtig in de taart.

Bak 55 minuten in de oven op 150 graden in het midden van de oven; liefst op een roostertje zodat er warmte van onderen bij komt.

Test na 55 minuten met een satéprikker op gaarheid; deze moet er droog uitkomen.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook