Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten januari 24, 2016

Recept: Het is weer zondag… Tijd voor frietjes van zoete aardappel!

En die maak je heel eenvoudig zelf! Bijvoorbeeld van zoete aardappel. Deze Easy Peasy frietjes zijn zo gepiept. Serveer ze met een lekker stukje vis en doperwtjes of broccoli. Kids blij en jij hebt er toch nog een voedzame maaltijd van weten te maken.

Nodig (4 personen):

4 a 5 stevige zoete aardappelen
2 el kokosolie*
zeezout
metalen bakplaat of bak**

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Was de zoete aardappelen voorzichtig en droog ze goed! De frietjes worden het knapperigst als je de schil eraan laat. Mooi meegenomen: juist in de schil zitten veel voedingsstoffen! Mocht het minivolk dat écht niet pikken: frieten mét schil, dan kun je ze natuurlijk ook schillen!
3. Snijd de aardappelen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Snijd hier vervolgens frieten van.
4. Smelt de kokosolie (eventueel au bain marie) zodat het vloeibaar wordt.
5. Doe de frieten met de kokosolie en het zout in een kom en meng alles goed zodat alle kanten van de frietjes een laagje olie hebben.
6. Verspreid de frietjes over de metalen bakplaat/bak en zet in de oven. Bak ze op hoge temperatuur, minimal 200 graden, ongeveer 30 minuutjes. Keer ze regelmatig om en laat ze niet verbranden!

*We gebruiken kokosolie omdat je deze tot een veel hogere temperatuur kunt verhitten. Hierdoor is het ook gemakkelijker om de frietjes knapperig te krijgen.
**Je kunt natuurlijk ook een gewone bakplaat gebruiken!

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Easy Peasy.

Ook áltijd lekker: choco-mandarijntjes! Lees hier hoe je ze maakt.

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
Recept: Het is weer zondag… Tijd voor frietjes van zoete aardappel!
Sluiten