Recept: Homemade appel-kaneelcake voor de Paasdagen!

Els van Asseldonk 5 apr 2015 Eten

Fijne paasdagen! Een lang weekend is het ideale moment om te bakken! Maak bijvoorbeeld deze appel-kaneelcake van Culy.nl. Lekker bij de brunch of ‘s middags na een mooie wandeling!

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend Bakmeel (of bloem + bakpoeder)
75 gram Boter (uit de koelkast)
100 gram Bruine Suiker
1 flinke eetlepel Kaneel
3 stevige appels
3 eieren
1 eetlepel kristalsuiker
boter of bakspray om de vorm in te vetten
cakevorm
eventueel: bakpapier voor in de bakvorm

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Verkruimel de bloem en de boter met je vingers tot een kruimelig ‘zand’. Als je boter een beetje koud is, is dat wel prettig. Meng de bruine suiker met de kaneel.
Schil de 3 appels en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Stevige appels zijn voor dit recept het beste!

Klop de 3 eieren los. Doe de kaneelsuiker, het bloem-boter mengsel en de eieren bij elkaar in een kom en meng goed door. Voeg tot slot de blokjes appel toe en roer nog even goed door, zodat de stukjes appel goed verdeeld door het beslag zitten.

Doe het beslag in een ingevette cakevorm (wij legden er ook nog een stukje bakpapier in, dan komt -ie er zeker mooi uit). Verdeel het beslag mooi zodat er een gelijke cake ontstaat. Strooi 1 eetlepel kristalsuiker over de bovenkant voor een crispy effect.

Zet 45 minuten in de oven. Daarna eventjes een paar minuutjes laten staan in de cakevorm en vervolgens verder laten afkoelen op een schaal. Enjoy!

Photo-08-03-14-14-37-13-512x682

Bekijk ook het recept van deze heerlijke walnotencake met kaneel en vanille!

Reageer op artikel:
Recept: Homemade appel-kaneelcake voor de Paasdagen!
Sluiten