Recept: homemade zoete aardappelburger

Claire Easy Peasy 18 apr 2015 Eten

We zeiden het al eerder: wij zijn dol op burgers. Zelfgemaakt natuurlijk! Deze zoete aardappelburgers zijn makkelijk, snel en superlekker. Én je kunt ze ook maken als je geen keukenmachine hebt.

Een keukenmachine maakt het leven soms een stuk makkelijker. Maar, eerlijk is eerlijk, hij neemt ook een heleboel plaats in en is niet bepaald goedkoop. Deze zoete aardappelburgers kun je ook zonder machine maken. Om de groenten te pureren kun je je staafmixer gebruiken, of zelfs een vork.

Ingrediënten voor vier personen

+/- 500 gram zoete aardappel, geschild en in stukken
+/- 100 gram havermout
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
150 gram feta
100 gram zwarte olijven
1 ei
bosje koriander
zout en peper
bloem voor het bakken
kokosolie of ghee (geklaarde boter) om in te bakken

Bereiding

1. Kook de zoete aardappel in gezouten water gaar. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het goed. Laat afkoelen en pureer of prak fijn met een vork.
2. Meng de zoete aardappel met de overige ingrediënten en alleen de fijngesneden steeltjes van de koriander. Het mengsel is nog tamelijk plakkerig. Breng op smaak met zout en peper.
3. Vorm met natte handen kleine burgertjes van het mengsel. Als het te nat is kun je er nog wat havermout en/of bloem bij doen. Bak aan beide kanten mooi bruin in een koekenpan met dikke bodem, in voldoende kokosolie of ghee.

Tip: serveer met brood, of in een sla- of koolblad en top met avocado, tomaat en fijngesneden koriander.

Deze zoete aardappel soep is overigens ook heel erg lekker. Het recept lees je hier.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.

Reageer op artikel:
Recept: homemade zoete aardappelburger
Sluiten