Om te smullen: Recept voor naanbrood (Indiaas platbrood)
Een stokbroodje bij de barbecue is erg lekker… Maar weet je wat misschien wel nog lekkerder is? Indiaas naanbrood! Dit platte brood wordt veelal geserveerd als overheerlijke gerechtjes uit de Indiase keuken. Zo smaakt het brood goed bij curry’s, maar het is stiekem al heel lekker op zichzelf. En met dit recept heb jij het binnen no time in elkaar geflanst!
Dit naanbrood smaakt trouwens heel lekker bij dit recept voor Indiase curry
Het recept
Voor 8 broden neem je:
- 150 milliliter handwarm water
- 2 theelepels gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 350 gram gezeefde bloem
- 150 gram volle yoghurt
- 2 eetlepels ghee
- 1 theelepel zout
- een scheutje olie
Eventuele toppings:
- ghee
- fijngehakte knoflook
- geraspte kaas naar keuze
- verse koriander
Keukengerei:
- mixer met deeghaken
- 3 ruime kommen
- huishoudfolie of theedoek
- een koekenpan
Zo ga je te werk:
Stap 1
Doe het gist en de suiker in een kom en schenk het warme water hierbij. Laat het goedje 10 minuten staan, tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een aparte kom en schep hier de yoghurt, ghee en het gistmengsel. Kneed dit met de mixer tot een zacht deeg en voeg er halverwege het kneden eensnufje zout aan toe.
Stap 2
Vet een kom in met een scheutje olie en bedek het deeg rondom de kom. Dek de kom af met huishoudfolie of een theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen. Als het goed is, is het deeg nu dubbel zo dik. Kneed er 8 gelijke balletjes van en druk ze plat met je hand.
Stap 3
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en voorzie de pan van 1 platgedrukt deegbolletje. Wacht eventjes tot de bovenkant van het broodje goed begint op te bollen en draai het broodje dan om. Bak de broodjes op deze manier één voor een gaar en goudbruin. Zijn de broodjes klaar? Voorzie ze dan van een laagje ghee en toppings naar wens.
Enjoy!
Dit bericht bekijken op Instagram