Week Zonder Vlees: Recept voor Indiase curry
Doe jij mee aan De Week Zonder Vlees en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit recept voor Indiase curry is om te smullen! Hoewel de meeste mensen ervan uit gaan dat masala héél pittig is, maak je de saus uiteraard zo spicy als je zelf wil. Ook kun je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten, maar één ding is zeker. Een typische Indiase curry is lekker kruidig!
Chicken masala is razend populair en makkelijk te vervangen door vegetarische kipstukjes. Maar je kunt ook aan de haal met paneer; Indiase kaas gemaakt van koemelk. Paneer heeft de structuur van kip en is heel mild van smaak; ideaal voor door de curry én voor De Week Zonder Vlees. Tot slot gaat deze masala heel goed samen met rijst en Indiaas brood (naan). Eet smakelijk!
Het recept
Voor 4 personen neem je:
- 450 gram paneer
- 1 ui
- rode peper naar wens
- een stukje gember
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode paprika’s
- 3 theelepels masala
- 1 theelepel komijn
- 800 gram tomatenblokjes
- een snufje peper en zout
- peterselie
- yoghurt naar wens
- naan (Indiaas brood)
- olijfolie
Zo maak je de curry:
Stap 1
Snijd de paneer in blokjes en breng ze op smaak met een snufje peper en zout. Voorzie de pan van een scheutje olijfolie en bak de paneerblokjes goudbruin. Zijn ze goudbruin? Houd de blokjes dan even apart in een schaaltje.
Stap 2
Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook fijn en fruit deze smaakmakers in een pan met een scheutje olijfolie. Snijd de paprika’s ondertussen in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg vervolgens ook de masala, komijn, een snufje zout en de tomatenblokjes toe aan de pan. Roer het mengsel ongeveer 5 minuten door elkaar en voeg de paneerblokjes toe.
Stap 3
Voorzie de massala van een laagje yoghurt en verse peterselie en serveer de curry met naan en/of rijst. Eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Deze vegetarische gerechten zijn ook om te smullen:
- Week Zonder Vlees: Recept voor vegetarische kapsalon
- Week Zonder Vlees: Recept voor gezonde stamppot met zoete aardappel
- Dit hemelse recept voor vegetarische lasagne moet je uitproberen!