Eten 14 mrt 2019 Chiara Izelaar

Week Zonder Vlees: Recept voor Indiase curry

Doe jij mee aan De Week Zonder Vlees en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit recept voor Indiase curry is om te smullen! Hoewel de meeste mensen ervan uit gaan dat masala héél pittig is, maak je de saus uiteraard zo spicy als je zelf wil. Ook kun je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten, maar één ding is zeker. Een typische Indiase curry is lekker kruidig!

Chicken masala is razend populair en makkelijk te vervangen door vegetarische kipstukjes. Maar je kunt ook aan de haal met paneer; Indiase kaas gemaakt van koemelk. Paneer heeft de structuur van kip en is heel mild van smaak; ideaal voor door de curry én voor De Week Zonder Vlees. Tot slot gaat deze masala heel goed samen met rijst en Indiaas brood (naan). Eet smakelijk!

Het recept

Voor 4 personen neem je: 

  • 450 gram paneer
  • 1 ui
  • rode peper naar wens
  • een stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode paprika’s
  • 3 theelepels masala
  • 1 theelepel komijn
  • 800 gram tomatenblokjes
  • een snufje peper en zout
  • peterselie
  • yoghurt naar wens
  • naan (Indiaas brood)
  • olijfolie

Zo maak je de curry: 

Stap 1

Snijd de paneer in blokjes en breng ze op smaak met een snufje peper en zout. Voorzie de pan van een scheutje olijfolie en bak de paneerblokjes goudbruin. Zijn ze goudbruin? Houd de blokjes dan even apart in een schaaltje.

Stap 2

Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook fijn en fruit deze smaakmakers in een pan met een scheutje olijfolie. Snijd de paprika’s ondertussen in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg vervolgens ook de masala, komijn, een snufje zout en de tomatenblokjes toe aan de pan. Roer het mengsel ongeveer 5 minuten door elkaar en voeg de paneerblokjes toe.

Stap 3 

Voorzie de massala van een laagje yoghurt en verse peterselie en serveer de curry met naan en/of rijst. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Deze vegetarische gerechten zijn ook om te smullen:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Uitpaulineskeuken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Week Zonder Vlees: Recept voor Indiase curry
Sluiten