Recept: kikkererwten Kurkuma Curry met groene kool

Culinair

Groene kool, de koning onder de groene bladgroenten vol mineralen, vitaminen & vezels. Maar wat maak je ermee? De green juicers onder ons weten er wel raad mee in hun superfood smoothies maar de rest kan wel wat inspiratie gebruiken!

Dit recept ging er ook bij onze kleine mannen met smaak in dus we zouden zeggen: try it! Wel eet groene kool vaak wat lastig voor de allerkleinsten (het blad heeft iets taais) dus in dit recept hebben we het als ‘saus’ verwerkt. Wil je liever een recept waarbij de groene kool niet gepureerd is? Probeer dan ook eens onze groene koolmandjes!

Nodig (2 grote & 2 kleine porties):

• 1⁄2 groene kool
• 1⁄2 courgette
• optioneel: stuk of 8 groene asperges
• 1 pot bio kikkererwten
• 250 a 300 gram quinoa of zilvervlies rijst
• 5 el kokosmelk
• 1 glaasje water
• 2 tl kurkumapoeder
• 2 tl kokosolie
• snuf zeezout
• beetje koriander
• optioneel: 1⁄2 chilipeper (mag ook stukje gedroogde chilipeper zijn, niet teveel voor de kids)

Bereiden:

Ons motto is ‘green up’. Ook voor de kinderen. In het kort betekent dat: voeg daar waar kan meer groen toe aan je eetpatroon. Wij gebruiken daarom vaak meer dan één groene groenten per gerecht. Dat is misschien wel wat meer werk maar zodra je het gaat zien als jouw manier van koken went het snel en word je er heel handig in. Vind je het wat teveel van het goede? Ook qua budget? Dan is dit recept ook lekker zonder de groene asperges!

Stap 1: pel de buitenste bladeren van de groene kool. Deze kun je eventueel – na ze goed te hebben afgespoeld – gebruiken als eetbaar mandje ipv een schaaltje. Doe je dat niet snijd ze dan fijn. Hak de kool waar je de bladeren vanaf hebt gehaald doormidden en snijd een helft fijn. Was de courgette en snijd in blokjes, was de asperges. Spoel de kikkererwten af. Haal de zaadlijst uit de chili en snijd in kleine blokjes.

Stap 2: zet ondertussen een ruime pan water op voor de quinoa/zilvervlies rijst en eentje voor de asperges. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Blancheer de asperges en spoel na met ijskoud water.

Stap 3: verwarm 1 theelepel kokosboter in een wok en voeg hier de groene kool aan toe. Voeg nu eventueel de chilipeper toe, wok een minuut of 5 en voeg dan de kokosmelk & kurkuma toe. Zodra de kool enigszins geslonken en gaar is, schep je het uit de wok in een maatbeker. Zet de wok terug op het vuur en verwarm opnieuw wat kokosolie. Hierin wok je de courgette samen met de kikkererwten gaar. Voeg op dat moment wat koriander toe.

Stap 4: pureer het groene kool kurkuma kokos mengsel in de maatbeker tot een dikke saus. Schep het courgette- en kikkererwtenmengsel door de groene kool saus, serveer met quinoa of rijst en garneer eventueel met asperges.

ENJOY!

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. Meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

Meer leuke content? Like ons op Facebook