Simpel en smaakvol recept: No bake mini cheesecakes met Kinder chocolade
Chocolade is dé guilty pleasure van menig vrouw. Én van kids, vooral als het om chocolade van Kinder gaat. En laten we nu eerlijk zijn, die verrukkelijke reepjes, verrassingseieren én buenos zijn moeilijk te weerstaan. Evenals cheesecake. En laten de reepjes van Kinder én cheesecake nu net samensmelten in dit recept. Dus duik snel de keuken in voor dit snelle, simpele én smaakvolle receptje!
Het recept
Voor 5 stuks neem je:
- 120 gram digestive biscuits (of andere koekjes naar keuze!)
- 200 gram roomkaas
- 125 gram Kinder chocolade
- 200 milliliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
Dit zet je klaar aan keukengerei:
- 5 kleine glazen dessertschaaltjes (zie afbeelding!)
- een grote kom
- 2 eetlepels
- huishoudfolie
Zo maak je de cheesecakes:
Stap 1
Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels en verdeel deze over de bodem van de potjes. Roer de roomkaas luchtig in een grote kom en smelt de Kinder chocolade au Bain-marie. Klop de slagroom samen met de suiker tot een stijf geheel. Schep 4 eetlepels slagroom in een apart schaaltje, zodat je dit later kunt gebruiken ter decoratie.
Stap 2
Roer de gesmolten chocolade door de roomkaas tot een glad mengsel en spatel de slagroom erdoor. Is het mengsel egaal van kleur? Verdeel het dan over de bakjes met koekjesbodem en strijk de bovenkant recht met een lepel. Met 2 eetlepels kun je de apart gehouden slagroom tot een balletje vormen. Leg deze op ieder cheesecakje ter decoratie.
Stap 3
Dek de schaaltjes af met huishoudfolie en laat de cheesecakejes minimaal een uur opstijven in de koelkast. Decoreer ze met Kinder chocolade en smullen maar. Je kunt de cheesecakes maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren, maar zo lang overleven ze het natuurlijk nooit!
Dit bericht bekijken op Instagram