Lekker voor de kids! #30 Worteltjes in knapperig filodeeg

Een gezonde snack voor de kids… Het blijft altijd even zoeken naar nieuwe inspiratie en daar helpen wij natuurlijk graag een handje bij. Zo vonden wij dit makkelijke recept voor worteltjes in filodeeg een enorme uitkomst.

Gezonde snack

Kinderen houden van snacks. Ach, wie houden we voor de gek, iedereen houdt van snacks! Maar kids dus ook. Alleen is het voor ouders altijd een opgave om een goede balans tussen opvoeden en verwennen te bewaken. Kids willen snacken, maar ouders willen gezond. De gulden middenweg? Juist, een gezonde snack.

Nu kwamen wij op ons zusje Culy.nl dit heerlijke en gezonde recept tegen; worteltjes in filodeeg. En dat kunnen we natuurlijk onmogelijk niet met jullie delen.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 12 bospeentjes (zoek mooie dunne uit)
  • 3 sinaasappels
  • 3 laurierblaadjes
  • Snufje zout
  • 6 vellen filodeeg
  • Olijfolie
  • Honing
  • 2 eetlepels sesamzaad

Voor de dip:

  • 1 eetlepel tahin(i)
  • 2 theelepels harissa
  • 6 eetlepels yoghurt

Bereidingswijze wortels in knapperig filodeeg

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. En pak een bakplaat met een velletje bakpapier.
  2. Vul een pan met gezouten water en kook de worteltjes voor. Ze zijn beetgaar in ongeveer 10 minuten. Haal ze uit het water en laat ze even afkoelen.
  3. Rasp de helft van de sinaasappel en pers alle sinaasappels uit. Meng de rasp en het sap in een klein pannetje en voeg de laurierblaadjes en een snufje zout toe. Kook dit geheel in tot een mooie siroop.
  4. Meng de worteltjes met de siroop en zorg dat alles goed bedekt is.
  5. Snijd de vellen filodeeg over de lengte in tweeën en bestrijk ze met olijfolie. Leg onderaan de korte kant van de velletjes een worteltje en rol deze op.
  6. Bestrijk ze van de buitenkant nog een keer met wat olie en leg de rolletjes op de bakplaat.
  7. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  8. Druppel de honing er overheen, bestrooi met de sesamzaadjes en zet ze nog zo’n 5 minuten terug in de oven.
  9. Voor de dip schep je de yoghurt in een leuk bakje. Verdeel de tahin erover en plaats in het midden wat harissa. Let wel op, de harissa is pittig, dus misschien dat je deze voor de kids beter achterwege kunt laten.

Et voilá! Lekker snacken maar!

Lees ook:

Culy.nl

Reageer op artikel:
Lekker voor de kids! #30 Worteltjes in knapperig filodeeg
Sluiten