Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Recepten 24 mei 2019

Recept: Malse kip met romige saus, Parmezaan en spinazie uit de oven

Ben je opzoek naar een simpel, makkelijk én lekker recept om het weekend mee te vieren? Wat dacht je van malse kipfilet in een romige saus uit de oven! Haal alle essentials in huis, duik de keuken in en genieten maar!

Het recept

Voor 4 personen neem je: 

  • 4 kipfilets
  • 350 gram spinazie
  • 400 milliliter water
  • 300 milliliter kookroom
  • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 6 eetlepels zongedroogde tomaat
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout

Dit zet je klaar aan keukengerei: 

  • een koekenpan
  • een ovenschaal

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Verwarm de oven voorop 180 graden en kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kip gaar. Kleur de kip goudbruin? Houd de kipfilets dan eventjes apart.

Stap 2

Verhit nog een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook goed aan. Bak de oregano en tijm eventjes mee en voeg de kookroom, citroensap en water eraan toe. Roer de Parmezaanse kaas door het goedje. Schep de spinazie beetje voor beetje door de saus.

Stap 3 

Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de saus en roer alles nog even goed door. Vet de ovenschaal in en voorzie ‘m van de kip en de saus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven en serveer de kip met aardappeltjes, rijst en/of een salade. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eef – Eef Kookt Zo (@eefkooktzo) op

Deze ovengerechten zijn heerlijk:

Reageer op artikel:
Recept: Malse kip met romige saus, Parmezaan en spinazie uit de oven
Sluiten