Zomers recept: Frisse vegan lemon bars met kokos

Wanneer de temperaturen stijgen hebben we zin in frisse, zomerse versnaperingen. Dit recept voor vegan lemon bars is misschien wel het geheim voor dé perfecte zomersnack. Dus breng de keukenprinses in je naar boven, duik de keuken in en deel je bakkunsten met je loved ones. Enjoy! 

Het recept

Je neemt: 

  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosmeel
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels agave siroop of honing
  • zout
  • 150 milliliter citroensap (ongeveer 4 citroenen)
  • rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels maizena
  • 120 gram kristalsuiker
  • snufje kurkuma poeder
  • druppeltje vanille extract
  • 100 gram kokoscreme (Om kokoscreme te maken zet je 1 blik kokosmelk van 400 milliliter gedurende 1 nacht in de koelkast) 

Dit zet je klaar aan keukengerei: 

  • brownievorm van 20×20 cm
  • bakpapier
  • beslagkom
  • steelpan
  • huishoudfolie
  • een lepel
  • snijplank + mes

Zo ga je te werk: 

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng het amandelmeel, kokosmeel, olie, een snufje zout en agave siroop in de beslagkom en verdeel het beslag over de bakvorm. Druk het deeg goed aan met een lepel en bak de bodem in 15 minuten goudbruin. Laat de bodem vervolgens goed afkoelen.

Stap 2

Verhit de citroensap en rasp in een pan en roer tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de suiker, vanille, kurkuma en een snufje zout toe. Pak het blik kokosmelk uit de koelkast, maak het open en schep ALLEEN de vaste kokoscreme aan de bovenkant uit het blik. Voeg dit toe aan de pan, breng het mengsel aan de kook en blijf roeren.

Stap 3 

Lijkt het goedje op dikke vla? Haal het pannetje dan van het vuur en schenk de lemon curd over de inmiddels afgekoelde bodem. Verdeel het goedje netjes en dek het baksel af met huishoudfolie. Laat het vervolgens 3 uur opstijven in de koelkast. Haal het baksel vervolgens uit de vorm en leg ‘m op een snijplank. Snijd gelijke lemonbars en bestrooi ze eventueel met kokosvlokken, fruit poedersuiker. Enjoy! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Betina Drost – BETTY’S KITCHEN (@bettyskitchennl) op

Ook lekker en fris:

Reageer op artikel:
Zomers recept: Frisse vegan lemon bars met kokos
Sluiten