Recept: Munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Culinair

Deze munt-doperwtensoep uit de Culy keuken is zomers en licht, maar vol van smaak. En extra lekker door de toevoeging van krokante stukjes pancetta. Mmm…!

Ingrediënten voor vier personen:

450 gram doperwten (uit de diepvries)
1 grote witte uit of 2 kleinere
750 ml kippenbouillon
1 flinke teen knoflook
blaadjes van 5 takjes munt
6 plakjes pancetta

Voor dit recept gebruikten we pancetta, maar je kunt natuurlijk ook bacon of ontbijtspek gebruiken.

Zo maak je het:

STAP 1
Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een scheut olijfolie en fruit de uienringen. Hak de munt fijn, evenals de knoflook.
Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper en zout. Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee.

STAP 2
Verwarm de bouillon. Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

STAP 3
Laat de erwten ongeveer tien minuutjes koken totdat ze mooi gaar zijn. Bak ondertussen in een droge pan de pancetta krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet en zet apart.

STAP 4
Pureer met een staafmixer tot een soep en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout en munt. Verkruimel de pancetta boven de kommen soep en serveer met de overgebleven munt en een paar druppel van het bakvet.

Probeer ook eens deze spicy zoete-aardappelsoep met kokosmelk >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl!

Meer leuke content? Like ons op Facebook