Recept: no-bake frambozencheesecake met vlierbloesem

Els van Asseldonk 9 aug 2015 Eten

Och, wat hadden we een geluk vorige week we toen onze collega’s van Culy.nl nog één stukje van deze taart over hadden. Voor ons. De taart was goddelijk! En daarom delen we het recept graag met je. Hoe handig trouwens, de frambozencheesecake hoeft niet in de oven!

De smaak? Lekker fris, maar nog steeds romig en net even anders door de vlierbloesem.

Ingrediënten voor acht personen:

250 gram digestives (of andere neutrale koekjes)
100 gram roomboter
175 ml slagroom
300 gram roomkaas op kamertemperatuur (bijvoorbeeld Monchou)
2 eetlepels vlierbloesemsiroop (te koop bij sommige supermarkten en speciaalzaakjes)
30 gram kristalsuiker
rasp van 1,5 limoen
sap van 0,5 limoen
250 gram verse frambozen

Nodig:
Springvorm met een doorsnede van 20 centimeter.

Voordat we verdergaan naar het recept: heb je een springvorm maar is die een stukje groter dan 20 centimeter? Dat werkt ook prima, maar verspreid dan het koekmengsel over de hele bodem (zonder randje te maken).

Culy-Homemade-aardbeien-cheesecake0006-638x425

Zo maak je het:

Smelt de boter op laag vuur. Vet hiermee de springvorm in, bedek zowel de bodem als de zijkant met een laag bakpapier en vet opnieuw in. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn en meng hier de resterende boter door.

Verdeel het koek-botermengsel over de bodem van de ingevette springvorm. Druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel en duw het mengsel aan de zijkanten een beetje omhoog, zodat je een randje krijgt. Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens een uur rusten.

Klop de slagroom luchtig met de suiker en zet apart. Roer de roomkaas los (eventueel met een mixer) en meng hier de siroop, het limoensap en een derde van de limoenrasp door.

Meng nu een flinke schep van de slagroom door de roomkaas en roer het er met een spatel doorheen. Voeg ook de rest van de slagroom toe en meng goed, maar niet te lang. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft en proef of het eventueel nog wat siroop of suiker kan gebruiken.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het mengsel erover. Dek af met plasticfolie en zet minstens vier uur in de koelkast om op te stijven.

Garneer de cheesecake met de frambozen en resterende limoenrasp. Geniet!

Culy-Homemade-aardbeien-cheesecake0002-638x425

Culy-Homemade-aardbeien-cheesecake0005

Deze makkelijke chocoladetaart hoeft ook niet in de oven (#nobake) en is superlekker! >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Reageer op artikel:
Recept: no-bake frambozencheesecake met vlierbloesem
Sluiten