Recept om gezond te smullen: pizza van Arabisch ‘brood’

Culinair

Niet alle dagen lukt het om ’s avonds uitgebreid te koken. Wat zeggen we: soms lukt het helemaal NIET om überhaupt te koken, laat staan uitgebreid. En dan is dit recept echt een hele fijne aanrader! Net iets voedzamer dan de take away of diepvriespizza en toch zo klaar. Oh, en de kids vinden het een hit.

Wat je doet is het volgende: je gaat naar een Turkse of Marokkaanse buurtwinkel en dikke kans dat ze daar Turkse pizzabodems of ‘arabic bread’ verkopen. Deze ‘wraps’ zijn vaak gemaakt van maar een paar ingrediënten (tarwe- en roggemeel, water, zout & gist). Nogal een verschil met het standaard kant-en klaar pizzadeeg!

Verder heb je nodig:
– Mozzarella of andere zachte kaas naar keuze (feta, geitenkaas…)
– Rode saus (eventueel zelf gemaakt met extra groenten)
– Optioneel: extra groente toppings en kruiden (groene mini asperges, tomaatjes, olijven…)

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Smeer een laag saus op de arabische bodem (niet té dik)
3. Leg hier kaas en toppings naar keuze op
4. 15 minuten in de oven, eventueel nog 2 minuutjes op de grill.

Voilà!

Jouw kind een moeilijke eter? Met deze tips help je ze eten >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Meer leuke content? Like ons op Facebook