Recept: Pappardelle met bloemkool en gorgonzola

Uit De Zilveren Lepel Quick & Easy

Culinair

Willen jij en je partner even genieten van een heerlijk diner voor twee, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Geen nood, deze pappardelle met bloemkool en gorgonzola uit het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Quick & Easy draai je in ongeveer een halfuurtje in elkaar. Liefde gaat door de maag, toch?

Voorbereiden: 10 minuten
Klaarmaken: 25 minuten

Voor 4 personen:

— 200 g bloemkool, in roosjes
— 1½ eetlepel boter
— 150 g gorgonzola, in blokjes
— eventueel: 3–4 eetlepels melk
— 3 eetlepels olijfolie
— 1 teen knoflook
— 1 eetlepel fijngehakte tijm
— 275 g verse pappardelle
— 25 g geraspte parmezaan
— zout en peper

Bereiden:

Blancheer de roosjes bloemkool 5 minuten in een pan kokend water met zout. Haal ze er met een schuimspaan uit en bewaar het kookvocht. Smelt de boter al roerend met de gorgonzola in een pannetje op laag vuur; voeg zo nodig wat melk toe. Het mengsel mag niet koken. Haal de pan van het vuur.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de knoflook al roerend in een paar minuten op laag vuur lichtbruin. Gooi de knoflook weg. Doe de roosjes bloemkool in de pan en bak ze al roerend 5 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.

Kook de pappardelle in het achtergehouden kookvocht gaar en voeg zo nodig extra kokend water toe. Ze moeten in 2–3 minuten beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze bij de bloemkool. Roer er het kaasmengsel door en bestrooi alles met de geraspte parmezaan.

Heb jij het recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Reageer op onze Facebook!

Nog op zoek naar inspiratie voor een toetje? Probeer deze goddelijke (én makkelijke) chocolademoussetaart >

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Quick & Easy. De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten. Dát kan met deze verzameling recepten. De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn.