Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 14 apr 2019

Recept voor Pasen: Chocoladetaart met paaseitjes én paaskoekjes

Nu het zonnetje schijnt genieten we met volle teugen van dit prachtige lenteseizoen. En de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt. Zo is het volgende week alweer Pasen. Wat? Volgende week? Ja… Over 7 dagen kunnen we onze hartjes ophalen aan de perfect gedekte tafel vol heerlijke Paashapjes. Weet jij al wat jij gaat maken?

Misschien hebben wij wel hét ultieme Paas recept voor je klaarliggen. Deze chocoladetaart met paaseitjes en paaskoekjes is onweerstaanbaar. Je kunt het recept vandaag al uitproberen als proef (lees: proeverij!). Zo weet je zeker dat jouw paastaart volgende week een absoluut succes wordt!

LEES OOK: DIY: 7 x de leukste knutselwerkjes voor Pasen

Het recept

Ingrediënten: 

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder

Voor de topping: 

  • 80 gram witte chocolade
  • chocolade paaseieren
  • paaskoekjes

Zet klaar: 

  • springvorm met een diameter van 21 cm
  • bakpapier
  • steelpan
  • een beslagkom
  • een mixer
  • een spatel

Om te smelten: Is ‘t al Pasen? 10 x kiekjes van de liefste “Paashaasjes”

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de roomboter en de chocolade samen in de steelpan en roer het tot een glad geheel. Haal de pan van het vuur, zodat het chocolademengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2

Klop de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en zout samen en giet het door het chocolademengsel. Spatel ook het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het goed glad met de spatel. Bak de taart gaar in 40 minuten en laat de taart ruim 2 uur afkoelen in de springvorm.

Stap 3 

Smelt de witte chocolade au bain-marie en garneer dit over de taart. Versier de chocoladetaart met paaseieren en paaskoekjes. Laat de taart minimaal een half uur opstijven voor je ‘m aansnijdt. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brenda Hoff (@brendakookt) op

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Recept voor Pasen: Chocoladetaart met paaseitjes én paaskoekjes
Sluiten