Eten 12 jul 2015 Els van Asseldonk

Recept: pasta met doperwtjes, buffelmozzarella & pancetta

Een goed bord pasta maakt gelukkig! Makkelijk, snel en superlekker. Zeker in de vakantie, wanneer je door het mooie weer niet veel zin hebt om lang in de keuken te staan. Met deze variant van Culy.nl, met doperwtjes, buffelmozzarella en pancetta, maak je jezelf sowieso blij.

Ingrediënten voor twee personen:

100 gram pancetta
150 gram doperwten
250 gram schelpjespasta (bijvoorbeeld orecchiette of pipe rigate)
2 bollen buffelmozzarella
rasp van 1 citroen
handvol verse basilicum
zeezout en versgemalen peper
extra vergine olijfolie

pasta-met-doperwtjes-buffelmozzarella-pancetta2-638x879 (1)

Zo maak je het:

Stap 1
Bak in een koekenpan de pancetta krokant. Snijd de basilicum fijn en rasp de citroen met een fijne rasp (zoals een Microplane).

Stap 2
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook hierin de pasta (wij gebruikte pipe rigate schelpjes) beetgaar, check de verpakking voor het aantal minuten. Voeg de laatste drie minuten de doperwtjes toe.

Stap 3
Giet de pasta met de erwtjes af en schep in (on)diepe borden. Leg de bol buffelmozzarella op de pasta en de krokant gebakken pancetta eromheen. Bestrooi met de verse basilicum, de citroenrasp en besprenkel met extra vergine olijfolie. Maak af met versgemalen peper en grof zeezout.

Let op: deze pasta bevat (expres) geen dikke saus. Wil je dat wel, dan raden we aan wat kookroom te verhitten, hier op het laatste moment de citroenrasp en basilicum bij te doen, en hier de pasta doorheen te halen. Extra olijfolie doet ook altijd wonderen!

Pizza, gelato? Zo houd je een vakantie in Italië ietsje meer healthy >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recept: pasta met doperwtjes, buffelmozzarella & pancetta
Sluiten