Recept: Pasta met geroosterde bloemkool, peterselie & Parmezaan

Culinair

Deze superlekkere pasta met geroosterde bloemkool, peterselie & Parmezaan is weer ‘ns wat anders dan een carbonara of bolognese. Culy.nl kwam op het idee door een recept van Martha Stewart. Heel simpel, erg smaakvol én binnen 30 minuten op tafel!

Ingrediënten voor vier personen:

1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
1 middelgrote rode ui of twee kleintjes, in ringen gesneden
5 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
2 eetlepels paneermeel
350 gram pasta (bv. penne of fusili)
40 gram geraspte Parmezaanse kaas, eventueel extra voor garnering
Bosje verse peterselie, fijngesneden
Olijfolie
Zout & peper
Bakplaat

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

Bereid al het snijwerk voor. Verdeel de bloemkool, ui en knoflook over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zo’n 2 tot 3 eetlepels. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. De bloemkool moet lichtbruin roosteren maar niet verbranden, en ook de ui en knoflook moet goudbruin karameliseren.

Meng in een kommetje het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de fijngesneden peterselie en roer even goed door.

Kook de pasta in kokend water al dente volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Haal op het einde een kopje kookvocht uit de pan en bewaar deze eventjes.

Draai het vuur uit, giet de pasta af en doe de afgegoten pasta terug in de kookpan. Voeg de geroosterde bloemkool, ui en knoflook uit de oven en het mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer goed door.

Voeg nu een beetje van het kookvocht uit het kopje toe; niet alles in één keer, maar kijk hoeveel je nodig hebt. Roer nog even goed door, de warmte van de pan zorgt ervoor dat het kookvocht aan de pasta en de vulling hecht.

Serveer het geheel in diepe borden en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Kijk voor nog meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook