Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten 2 aug 2015

Recept: pindakaas-koekjes met stukjes chocolade

Als één ding bij de zomervakantie hoort (bij mij dan), is het wel iets bakken! Duik deze week dus samen met de kinderen de keuken in voor deze Culy.nl pindakaas-koekjes met stukjes chocolade. Perfect om uit te delen (of, ssst, allemaal zelf op te eten).

Ingrediënten voor ongeveer 20-24 koekjes:

180 gram bloem
1 theelepel baking soda (geen bakpoeder!)
240 gram Calvé pindakaas
60 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
90 gram bruine basterdsuiker
100 kristalsuiker
snuf zout
2 grote eieren
1 theelepel vanille-extract of verse vanille
150 tot 200 gram pure chocolate chips (of pure chocolade, in stukjes gehakt)

Nodig:
Bakplaat
Bakpapier

Zo maak je het:

STAP 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met de baking soda en zet even opzij.

STAP 2
Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer) tot de massa een beetje luchtig is. Voeg de 2 eieren, een snuf zout en de vanille toe. Mix goed door op medium snelheid.

STAP 3
Culy Homemade: pindakaas-koekjes met stukjes chocoladeVoeg dan in delen de bloem (met de baking soda) toe en mix op lage snelheid door. Je zal merken dat het steeds moeilijker wordt om de bloem goed door te mixen; het wordt echt een heel dik, zwaar deeg.
Spatel de pure chocolate chips (of in stukjes gehakte pure chocolade) door het koekjesdeeg.

STAP 4
Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel kun je van dit recept ongeveer 20 tot 24 koekjes maken.

STAP 5
Bak de koekjes ongeveer 14 minuten in de oven op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.

Leg de koekjes op een rooster om af te koelen. En dan… genieten maar!

Hoera! Met deze producten wordt bakken gezonder >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Reageer op artikel:
Recept: pindakaas-koekjes met stukjes chocolade
Sluiten