Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 3 aug 2016

Recept: Pink Pancakes

Een van de meest populaire recepten uit ons eerste boek zijn misschien wel de regenboog pannenkoeken. Een van de kleurtjes die we daarbij maken zijn de roze. Geliefd onder meisjes én jongens.

Het recept voor deze Pink Pancakes geef ik hieronder, maar eerst nog even een handige tip. Want waarom pannenkoeken niet serveren als onderdeel van de maaltijd, in plaats van als maaltijd op zich?

Kids juichend aan tafel, want: pannenkoeken. En jij toch blij dat er ook nog wat groenten in gaan. Op deze manier maak je van een iets minder gezonde maaltijd ineens een volwaardige maaltijd en kunnen jullie vaker pannenkoeken eten.

Nodig voor 8 roze pannenkoeken

180 gram boekweitmeel (spelt- of tarwemeel kan ook)
2 eieren
450 ml (plantaardige) melk
100 ml bietensap
1 theelepel olijfolie
2 theelepels kokosolie

Bereiden:

Mix alle ingredienten op de kokosolie na tot een pannenkoekenbeslag. Verwarm 1 theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Voeg tussendoor eventueel nog een theelepel kokosolie bij het bakken.

Deze vaders verheffen pannenkoeken bakken tot kunstvorm >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Neem eens een kijkje op Bluebelle en Easy Peasy Kids.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Recept: Pink Pancakes
Sluiten