Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 14 aug 2016

Recept: Pita picknick party

Ik hou van pita’s. Ik heb altijd wel een pakje in de voorraadkast liggen, ook fijn op maandagochtend waarbij je denkt: shit, geen brood meer voor in die trommels. Pita’s zijn makkelijk te vullen met allerlei verschillende ingrediënten en je kunt ze ook eenvoudig meenemen of meegeven. Niet alleen handig voor in de trommels dus maar ook voor bij een picknick of een dagje uit richting het strand deze zomer.

Dit recept maakt mijn vriendin Marieke altijd voor me als ik bij haar aan de keukentafel zit te werken. Eenvoudig, maar superlekker.

Nodig:

4 volkoren pita’s
8 falafelballetjes
2 eetlepels muhammara*
1 zachte avocado
4 cherry tomaatjes, gehalveerd
paar blaadjes sla
beetje zout en peper

Bereiden:

Leg de pita’s in de oven of broodrooster en bak nog even af. Bak de falafel-balletjes gaar in de koekenpan of oven. Smash de avocado met een vork in een klein schaaltje.

Snijd de pita’s half open en smeer op de ene helft smashed avocado en op de andere helft muhammara. Vul de pita’s vervolgens met falafel, salade, tomaatjes en een beetje zout & peper.

*muhammara is dé borreldip voor deze zomer. Gemaakt van gegrilde paprika, granaatappelpitjes en walnoten

Maak het jezelf makkelijk: 15 x altijd in huis voor een gezond eetpatroon >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Neem eens een kijkje op Bluebelle en Easy Peasy Kids.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Recept: Pita picknick party
Sluiten