Week Zonder Vlees: Recept voor plaattaart met witlof en kaas
Zondag is dé ideale dag om uit te slapen, Netflixen, bakken én relaxen. Heb je vandaag zin om de keukenprinses uit te hangen, maar heb je de energie niet om urenlang in de keuken te staan? Dan hebben wij het ideale recept voor je klaarliggen. Om deze verrukkelijke plaattaart met witlof en kaas in elkaar te flansen ben je namelijk slechts 15 minuten van je chille zondag kwijt. Makkelijk, snel, lekker én helemaal vegetarisch! Serveer de plaattaart met aardappeltjes, een maaltijdsalade of soep en jouw zondagavond – of middag – kan niet meer stuk. Eet smakelijk!
Het recept
Voor één plaattaart (2 personen) neem je:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 stronken witlof
- 1 rode ui
- 1 ei
- 90 gram brie
- 75 gram crème fraîche
- 50 gram geraspte kaas
- 40 gram walnoten
- honing
Dit zet je klaar:
- verwarm de oven voor op 220 graden
- bedek de bakplaat met bakpapier
- een vork
Zo ga je te werk:
Stap 1
Verdeel de rol bladerdeeg over de met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes om. Prik vervolgens een aantal gaatjes in de bodem met een vork. Laat het deeg een paar minuten voorbakken terwijl de oven nog aan het voorverwarmen, zodat je bodem goed gaar wordt.
Stap 2
Haal de bakplaat uit de oven en smeer het deeg in met crème fraîche. Snijd de brie in kleine plakjes, de witlof in stukjes, hak de walnoten fijn en snijd de ui in ringetjes. Verdeel alle essentials (dus ook de geraspte kaas én honing) over de plaat. Kluts vervolgens het eitje in een kom en bestrijk de randjes van de plaattaart met het eimengsel.
Stap 3
Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten goudbruin. In de tussentijd kun je bijgerechten maken, zoals een salade, (gebakken) aardappeltjes of soep. Eet smakelijk!
Dit bericht bekijken op Instagram
Laat je ook inspireren door deze vegetarische gerechten:
- Week Zonder Vlees: Verrukkelijk recept voor vegetarische nasi
- Week Zonder Vlees: Recept voor vegetarische kapsalon
- Week Zonder Vlees: Recept voor Indiase curry