Recept: Pompoensoep met wortel en kokosmelk

Culinair

Dit feloranje soepje heeft niet alleen een mooie kleur, maar is de perfecte brandstof tijdens de herfstige dagen. Zeker als we ook nog eens Halloween pompoenen aan het uithollen zijn. Een heerlijke pompoensoep, met dank aan onze collega’s van Culy.

Pompoensoep ingrediënten voor 4-6 personen:

2 wortels of 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
400 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
Peper&zout
Geroosterd amandelschaafsel, als garnering
yoghurt, als garnering

Zo maak je de pompoensoep:

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes (tegenwoordig kun je bij veel supermarkten dit al kant-en-klaar kopen, scheelt tijd!). Doe hetzelfde met de wortel, zorg dat de stukjes pompoen en wortel ongeveer even groot zijn, dan gaart het gelijkmatig.

LEES OOK: De allerleukste manieren om je pompoen te versieren met Halloween.

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuutjes aanfruiten. Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.
Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Wil je je soep wat dunner, voeg dan wat water of bouillon toe. Breng, als de soep mooi glad is geblend, het geheel op smaak met peper & zout.

Serveer in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel.

LEES OOK: Hier scoor je snel nog even de leukste artikelen voor Halloween bij je favoriete budget winkels!

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl>

De perfecte snack voor de zondagmiddagborrel: geroosterde kikkererwten>

Meer leuke content? Like ons op Facebook

Culy