Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Recept: verse pompoensoep met een vleugje gember

Of ik nu een lange dag achter de rug hebt en geen zin meer heb om te koken, me een beetje grieperig begin te voelen of lekker knus op de bank wil zitten met een lekkernij; soep is altijd hét antwoord. Het goedje is lekker, warm en heel erg gezond. Maar het allerfijnste aan dit gerecht vind ik toch wel dat je er eindeloos mee kunt variëren. Ik heb door de jaren heen dan ook heel wat van haar soepcreaties in elkaar geflanst. Maar volgens mijn loved ones is dit recept voor pompoensoep toch wel echt hét toppertje. Ik hoop dat ‘ie bij jullie in de smaak valt; eet smakelijk!

 

Het recept

Je hebt de volgende essentials nodig: 

  • 1 flespompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 2 wortels
  • 1 stukje gember
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje olijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper, zout en cayennepeper
  • 1 liter water
  • eventueel 250 gram crème fraîche

Bereid de keuken goed voor met: 

  • een soeppan
  • een snijplank + scherp mes
  • een staafmixer/blender

Zo maak je de pompoensoep: 

Het schillen en snijden van de pompoen kost de meeste moeite, dus het is verstandig om hier mee te beginnen. Vervolgens snipper je de ui en snijd je de gember en het knoflookteentje fijn. Voorzie de soeppan dan van een scheutje olijfolie en laat de pan goed warm worden op het vuur. Fruit de ui en de gember en knoflook een paar minuten in de olijfolie. Voeg dan de pompoen toe en laat het goedje 5 minuten sudderen. In de tussentijd kun je de wortels, paprika en appel – zonder schil – in stukjes snijden. Voeg alles toe aan de pan en wacht 5 minuten voor je het water en de groentebouillonblokjes aan het mengsel toevoegt. In de tussentijd kun je de sinaasappel persen om deze vervolgens door de soep te roeren. Laat de groenten minimaal een half uur op laag vuur weken in het water. Op deze manier is het makkelijk om de ingrediënten tot een gladde soep te pureren met de staafmixer of in de blender. Vind je de soep niet te dik? Dan kun je het goedje op smaak brengen met een beetje peper, zout, cayennepeper en 250 gram crème fraîche.

pompoensoep

 

Deze soeprecepten zijn ook verrukkelijk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Recept: verse pompoensoep met een vleugje gember
Sluiten