Recept: Quiche met spi­na­zie, gei­ten­kaas & amandelschaafsel

Culinair

Geen idee wat je vanavond gaat koken? Wij doken in Culy’s keuken en kwamen daar deze heerlijke quiche tegen! Eentje met spi­na­zie, gei­ten­kaas, spekjes, zongedroogde tomaatjes en amandelschaafsel.

Ingrediënten voor één quiche

300 gram verse spinazie
1 rol verse bladerdeeg of 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
4 eieren
125 ml crème fraîche
200 gram zachte geitenkaas
50 gram amandelschaafsel
125 gram (magere) spekreepjes
100 gram zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
boter of bakspray om vorm in te vetten
zout & peper
1 teentje knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
Quichevorm van circa 22 cm
Eventueel: bakpapier

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de knoflook of snijd het teentje fijn. Bak deze met wat olie in een diepe pan of wok. Voeg na een minuutje de spinazie toe en laat deze slinken. Haal na een paar minuutjes eruit en leg de spinazie in een zeef, zodat overtollig water eruit kan lekken. Hoe droger de spinazie de quiche in gaat, hoe beter.

Bak de spekjes uit in een pan (zonder olie of boter) en leg daarna op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Laat het bladerdeeg ontdooien, indien het uit de diepvries komt. Leg eventueel bakpapier in je bakvorm en beboter of spray deze in met bakspray. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Klop in een kom de eieren los en roer de crème fraîche, de spinazie en de geitenkaas er doorheen. Doe er vervolgens de spekjes en de stukjes zongedroogde tomaat bij. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de bladerdeegbodem in de vorm. Strooi het amandelschaafsel er tot slot overheen.

Zet de quiche 35 minuten in de oven op 200 graden. Haal daarna voorzichtig eruit, wacht een minuutje (of twee) en haal, indien je een springvorm hebt gebruikt, de ring los. Snijd in mooie punten en serveer.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook