Recepten 21 feb 2019 Chiara Izelaar

Recept om te smullen; quiche met pompoen en spinazie

Gek op taart? Probeer eens een hartige versie! Een quiche is in feite een gebakken taart met een hartige vulling. Het fijne is dat je zelf bepaald wat er allemaal in de vulling gaat. Van groenten tot noten en verschillende specerijen; je kunt quiches helemaal naar jouw smaak (in)vullen!

Of je nu een spectaculaire lunch op tafel wil zetten, iets lekkers voor bij de soep wil of toe bent aan een rijkelijk tussendoortje; een stuk quiche komt altijd goed van pas. Het fijne is dat je een quiche binnen no time in de oven schuift. Het wachten op het reddende wekkertje is toch wel de allermoeilijkste taak aan dit recept!

 

Het recept

Voor 4 personen neem je een 26cm bakvorm en: 

Voor de bodem: 

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 3 eetlepels koud water

Voor de vulling: 

  • 1 pompoen (600 gram blokjes pompoen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram verse spinazie
  • 200 gram geitenkaas (feta of oude kaas kunnen ook!)
  • 4 eiren
  • 200 ml crème fraîche
  • gerookte paprika
  • peper en zout

Zo maak je de quiche:

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak dan het deeg door alle ingrediënten te mixen in een kom. Als het een beetje kruimelig is kun je iets meer koud water aan het mengsel toevoegen. Voelt het deeg lekker stevig en niet al te droog aan? Verpak het dan in folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. In de tussentijd kun je aan de slag met de vulling van de quiche!

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in kleine blokjes. TIP: je vindt ook kant-en-klare blokjes in de koelvakken van de supermarkt! Verwarm een grote pan met een scheutje olijfolie en pers de knoflookteentjes boven de pan. Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan en breng ze op smaak met peper en zout. Roerbak de blokjes 10 minuten voor je de spinazie aan de pan toevoegt. Is de spinazie geslonken? Haal de pan dan van het vuur.

Verkruimel de geitenkaas – of andere kaas naar wens – in stukjes en roer twee derde door de groenten. Klop de eieren samen de crème fraîche en breng de mix op smaak met peper, zout en gerookte paprika. Bestoof het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg hierop uit. Zodanig dat het net iets groter is dan je bakvorm. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik er een aantal gaatjes in. Schep de groenten in de ovenschaal, giet het eimengsel eroverheen en strooi de stukjes (geiten)kaas over de quiche.

Bak de quiche ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Als je de quiche niet gelijk serveert of nog een stuk wil bewaren, laat de quiche dan eerst goed afkoelen. Pak de quiche – eventueel per punt – dan goed in met vershoudfolie. Je kunt de quiche zowel in de koelkast (3 dagen) als in de vriezer (3 maanden) bewaren. Je kunt de quiche dan (na het ontdooien) opwarmen in de oven. Ongeveer 20 minuutjes op 180 graden is voldoende!

Enjoy! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Kieft (@laurasbakery) op

 

Deze makkelijke recepten zijn ook ‘t proberen waard: 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Laurasbakery

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recept om te smullen; quiche met pompoen en spinazie
Sluiten