Recept: Romeinse saltimbocca

Uit: De Zilveren Lepel Quick & Easy

Culinair

Saltimbocca, vrij vertaald ‘springt in de mond’. Deze Italiaanse specialiteit uit het nieuwe kookboek De Zilveren Lepel Quick & Easy maak je zelf binnen een halfuurtje. En wel op de volgende manier…

Voorbereiden: 5 minuten
Klaarmaken: 15 minuten

Voor 4 personen:

— 100 g rauwe ham, in halve plakjes
— 500 g kalfsoesters
— 8–10 verse salieblaadjes
— 50 g boter
— 100 ml droge witte wijn
— zout

Bereiden:

Leg eerst een plakje ham en vervolgens een blaadje salie op elke kalfsoester. Zet ze met een
tandenstoker of cocktailprikker vast. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de oesters op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Bestrooi ze met zout, giet er de wijn bij en kook tot die verdampt is. Haal de prikkers uit het vlees en zet het gerecht op tafel.

Lijkt dit recept je wel wat? Reageer op onze Facebook!

Sta je na dit heerlijke recept al te springen om op vakantie te gaan naar Italië? Zo houd je een vakantie in Italië iets meer healthy >

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten. Dát kan met deze verzameling recepten. De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn.