Recept: romige broccolisoep met doperwtjes

Culinair

Een heerlijk snel en gezond gerecht van onze collega’s van Culy: romige broccolisoep met doperwtjes. In een kwartiertje op tafel.

Dit heb je nodig:

1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 bouillonblokjes (kip of groente)
750 ml water
3 eetlepels olie
300 gram broccoli, in kleine roosjes
100 gram doperwtjes (vers of uit de vriezer)
Peper en zout
Snufje cayennepeper
80 ml slagroom
1 bosje verse bieslook, fijngesneden
200 gram zalmsnippers (optioneel)

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Kook alvast 750 ml water en los de bouillonblokjes hierin op.

Verhit 3 eetlepels olie in een grote kookpan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook aan. Voeg de broccoliroosjes toe, schep goed om en laat een minuutje meebakken. Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer dan het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan, roer de slagroom erdoorheen en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg dan de doperwtjes toe en warm nog een paar minuutjes door. Breng tot slot op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Roer er tot slot driekwart van de fijngehakte bieslook doorheen (de rest bewaar je voor garnering).

Schenk de soep in vier kommen en garneer met de overgebleven bieslook. Mocht je wat meer vulling willen, verdeel dan eerst de optionele zalmsnippers over de kommen en schenk daar de broccolisoep op.

Bron: Culy

Maak ook eens een van deze vijf heerlijke soepjes van Bluebelle!

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook