Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 12 mei 2019

Recept voor luchtige roomgebakjes met zomers fruit

Met bladerdeeg kun je alle kanten op. Wat dacht je van bladerdeegbakjes gevuld met verse room en zomers fruit? Dit recept is simpel, snel en om te smullen. Dus grijp naar je keukenschort en bakken maar… Enjoy! 

Het recept

Voor 6 gebakjes neem je: 

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 20 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram rood fruit

Keukengerei: 

  • een mes
  • een vork
  • bakplaat
  • bakpapier
  • een grote kom
  • een mixer
  • spuitzak + stervormige mond

Zo maak je de gebakjes: 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg volledig uit en snijd het in 6 gelijke vierkanten. Het is de bedoeling dat je van iedere rand van de vierkant ongeveer 1 centimeter wegsnijdt. Maak deze randen vochtig en leg deze OP de vierkanten. Zo ontstaan er bladerdeegbakjes. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het middelste vlak van de vierkanten en smeer het bladerdeeg in met het ei.

Stap 2 

Bedek de bakplaat met bakpapier en bak het bladerdeeg in een kwartier gaar. Zijn de vierkanten goudbruin? Laat ze dan goed afkoelen. Ondertussen kun je de vulling maken door de mascarpone, slagroom, suiker en vanille extract in een kom te mixen. Is de room stevig? Zet ‘m dan een uurtje in de koelkast zodat de room nog steviger kan worden.

Stap 3 

Was en snijd het fruit in stukjes. Vul de spuitzak met de room en voorzie de bladerdeegbakjes van room. Garneer ze met vers fruit en smullen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Recept voor luchtige roomgebakjes met zomers fruit
Sluiten