Recept voor fleurig toetje: Roze chocolademousse met zomers fruit
Naast witte, melk en pure chocolade is er ook roze chocolade. Deze zogenaamde Ruby chocola kleurt van nature roze. De smaak is lekker romig en doet denken aan rood fruit. Ideaal voor zomerse dagen! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor roze chocolademousse met zomers rood fruit? Je hebt dit toetje binnen een handomdraai op tafel getoverd! Enjoy!
Ook lekker: Recept voor chocolademousse met witte, melk én pure chocolade!
Het recept
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 360 gram Ruby chocolade
- 500 milliliter slagroom
- 4 eetlepels suiker
- rood fruit naar keuze
Dit zet je klaar aan keukengerei:
- een steelpannetje
- een kom
- een klopper
- 8 dessertbakjes
- huishoudfolie
Zo ga je te werk:
Stap 1
Smelt de Ruby chocolade au-Bain marie en klop de slagroom samen met de suiker goed stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de slagroom langzaam door elkaar, tot het mengsel egaal is van kleur.
Stap 2
Vul de dessertbakjes met de chocolademousse en dek deze af met huishoudfolie. Laat de toetjes minimaal een uur in de koelkast staan, zodat ze kunnen opstijven.
Stap 3
Versier de chocolademousse met het zomerse fruit en smullen maar!
Dit bericht bekijken op Instagram