Recept: Salade met warmgerookte zalm en kiemen

Easy does it!

Culinair

Als het zo warm is, heb je vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Heb je ook nog eens geen zin om te barbecuen? Maak deze makkelijke salade met warmgerookte zalm die we vonden bij ons zusje Culy.nl. Gezond en vooral érg lekker.

Ingrediënten voor twee personen:

2 warmgerookte zalmmoten (wij kochten ze bij AH)
2 handjes veldsla
cherrytomaten
kappertjes
2 stengels bosui
kiemen (bijvoorbeeld alfalfa of prei-kiemen)
partjes citroen

Optioneel: lekker brood voor erbij

Voor de dressing (hoeveelheden naar smaak):
mayonaise
grove mosterd
wasabi
citroensap
zout en peper

Zo maak je het:

STAP 1
Maak de dressing van mayonaise, mosterd, wasabi, citroensap en zout en peper. Er zijn geen vaste verhoudingen, dus doe dit op smaak. Speel met de verschillende smaken en blijf proeven!

STAP 2
Leg de warmgerookte zalmmoten op wat bakpapier op een ovenplaat en zet 5 tot 10 minuten op 200 graden in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de vis in de oven staan tot gebruik.

STAP 3
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Maak de veldsla aan met (bijna alle) dressing en meng met de cherrytomaten, kappertjes, ringetjes bosui en de kiemen.
Leg de warme zalm op de salade, lepel er nog wat dressing over en leg er partjes citroen op. Serveer met lekker brood.

Deze salade met asperges en tuinbonen is ook een échte aanrader >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook