Recept: salted caramel popcorn

Zei iemand 'salted caramel'?!

Culinair

Een film of avond series kijken is niet compleet zonder popcorn, maar ga je dan voor zoet of zout? Met dit Culy recept voor salted caramel popcorn heb je best of both worlds en kun je eindeloos genieten!

Ingrediënten

– zonnebloemolie
– 30-50 gram gedroogde maïskorrels (voor popcorn)
– salted caramel naar smaak (uit een potje of zelfgemaakt)
– zeezout

Verwarm je oven voor op 125 graden. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een braadpan zodat de dikke bodem van de pan bedekt is.

Controleer of de olie heet genoeg is door er een paar maïskorrels in te leggen. Als ze geluid maken weet je dat het zover is. Bedek de bodem met een dun laagje maïskorrels, je kunt beter te weinig dan te veel doen.

Doe de deksel op de pan en laat de popcorn poffen tot je niets meer hoort. Verwarm ondertussen de salted caramel en roer een paar lepels door de popcorn als alle korrels gepoft zijn. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt met een beetje caramel en breng eventueel extra op smaak met zeezout.

Verspreid de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en bak een uur in de oven. Laat volledig afkoelen totdat de popcorn mooi droog is. Enjoy!

Meer lekkere recepten? Kijk dan op Culy.nl.

Check hier 5 redenen waarom ongezonde uitzonderingen een goed idee zijn, vooral voor kids >

Meer leuke content? Like ons op Facebook