Eten 24 feb 2019 Chiara Izelaar

Recept: Scones en clotted cream voor bij de thee

Nederlanders delen de Britse voorliefde voor thee. Het is dan ook niet gek dat high tea’s naar ons kikkerlandje zijn overgewaaid. Wat is er nu fijner dan kletsen met je vriendinnen onder het genot van liters thee en zoete versnaperingen? Nope, niets dus! En een high tea is uiteraard niet compleet zonder scones.

Qua structuur en smaak zitten scones net tussen brood en cake in en daarom vormen ze de juiste overgang tussen de hartige en zoete hapjes. Scones worden bij voorkeur warm en vers geserveerd! Dus is het tijd voor een gezellige afternoon tea? Duik dan eerst even – ongeveer 15 minuten – de keuken in!

Deze ingrediënten heb je nodig voor 20 stuks: 

  • 460 gram bloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 150 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 150 milliliter melk
  • 75 gram suiker
  • een snuf zout
  • eventueel rozijnen

De scones zijn heerlijk met een laagje clotted cream: 

  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom

Dit heb je nodig aan keukengerei: 

  • een keukenmachine
  • een oven
  • bakpapier
  • een deegroller
  • ronde uitsteek vormpjes (5 cm)

Zo maak je de scones: 

Mix de bloem, bakpoeder, suiker, boter en zout in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de melk toe aan het mengsel en kneed het tot stevig deeg. Je kunt eventueel rozijnen door het deeg mengen. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier en zet deze op het werkblad. Bestuif het lege gedeelte van het werkblad met bloem, rol het deeg uit – ongeveer 2 cm dik – en steek rondjes uit het deeg. Leg deze één voor één op de bakplaat en bestrijk de scones met een losgeklopte eidooier. Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. In de tussentijd kun je de clotted cream maken door de slagroom half stijf te kloppen. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone. Serveer de scones met de huisgemaakte clotted cream, jam, lemoncurd én thee natuurlijk!

scones

Deze recepten smaken ook goed bij de thee:

Deze no-bake pompoen taartjes maken het leven een stukje lekkerder

Dit is het makkelijkste recept voor chocoladecake ooit!

Recept: rabarber cheesecake met frambozen en vanille

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Laurasbakery

Reageer op artikel:
Recept: Scones en clotted cream voor bij de thee
Sluiten