Recept: Snelle pasta met spinazie, tomaatjes en basilicum

Culinair

Dit recept is ideaal voor vandaag: snel (want: Nederland moet voetballen!) en zonder vlees (meatfree monday!). Smullen!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
1 kleine witte ui
1 teen knoflook
1 flinke hand verse bladspinazie
2 middelgrote rijpe trostomaten
5 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels fijngehakte basilicum
30 gram romige feta (mascarpone kan ook)
Ter garnering: Parmezaanse kaas
Optioneel: pijnboompitjes

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de verpakking in ruim water met een flinke scheut zout. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een scheutje olijfolie. Zorg dat deze pan groot genoeg is zodat alle ingrediënten erin passen.

Giet wanneer de pasta gaar is deze af en voeg toe aan de pan met het ui-mengsel. Voeg alle resterende ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de Parmezaanse kaas en top eventueel met geroosterde pijnboompitjes.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >