Recept: spicy zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Culinair

Vanavond gaan we voor makkelijk (want: Nederland moet voetballen!). En dus is deze (oranje!) spicy zoete-aardappelsoep perfect: tropisch, warm en toch fris – en hij staat in een kwartiertje op tafel! En voor de kinderen laat je heel simpel de sambal en peper weg.

Ingrediënten voor vier personen

600 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
750 ml bouillon
400 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
2 limoenen
Sambal, naar smaak
Zout & peper
Eventueel brood om erbij te serveren

Zo maak je het

Kook de bouillon (zelfgemaakt of van blokjes) in een grote soeppan. Zodra het aan de kook is, voeg je de blokjes zoete aardappel en de laurierblaadjes toe. Kook zo’n 10 minuten totdat de blokjes gaar zijn; dit test je makkelijk door er een mes in te prikken, die moet er makkelijk doorheen gaan. Hoe groter je blokjes, hoe langer het duurt. Pas op: gaar niet té lang door, het moet geen puree worden.

Haal de laurierblaadjes eruit (die kun je weggooien). Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Knijp twee limoenen in de soep uit. Breng op smaak met zout, peper en sambal naar smaak.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook