Recept: Supermakkelijke pindakaaskoekjes!

Bakken maar!

Culinair

Bij ons zusje Culy.nl vonden wij een heerlijk recept voor super simpele pindakaaskoekjes. Oh oh, makkelijk én lekker, die koektrommel is in no-time leeg…

Ingredienten voor ongeveer 16 koekjes

115 gram zachte boter
3 eetlepels (gladde) pindakaas
150 gram kristalsuiker
50 gram bruine basterdsuiker (zorg dat deze geen klontjes heeft)
1 ei
1 theelepel vanille-essence of verse vanille
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
125 gram bloem
Handmixer of staande mixer
Met bakpapier beklede bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer). Dit hoeft niet lang gemixt te worden, zodra het een mooie bruine gladde massa is, is het goed.

Voeg 1 ei, snuf zout en de vanille-essence toe en mix even door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix kort door.

Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel haal je ongeveer 16 koekjes uit dit beslag; als je kleinere hoopjes maakt, maak je automatisch meer koekjes.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.



Bekijk ook het recept van deze heerlijke Oreo brownies!

Meer leuke content? Like ons op Facebook