Recept: supersnel toetje met yoghurt, speculaas & frambozensaus

Culinair

Dit is een supersnel toetje met yoghurt, speculaasjes & frambozensaus van ons zusje Culy.nl. Zo simpel, dat je het na het hoofdgerecht vlug-vlug in elkaar kunt flansen. En geloof ons: iédereen kan dit maken.

Ingrediënten:

200 ml yoghurt
250 gram frambozen
100 gram poedersuiker
6 speculaasjes (of andere koekjes), fijn verkruimeld
75 gram hazelnoten of andere noten, fijngehakt
Optioneel: eetbare bloemen

Zo maak je het:

Doe de frambozen in een steelpannetje met de suiker en kook een paar minuutjes op medium vuur totdat het een puree wordt. Je kunt de frambozen een beetje kapot stampen met een lepel of vork. Giet daarna in een bakje en laat afkoelen.

Vul de glaasjes met yoghurt; zorg dat je de randen van het glas niet raakt, voor een net effect. Maak hierop een laagje van de verkruimelde speculaasjes, met daaroverheen de gehakte nootjes. Sluit af met een laagje frambozensaus.

Wij fleurden het geheel op met eetbare bloemen van BloomBites.nl, maar dit is natuurlijk geheel optioneel.

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook